Om oss

gruppebilde

Støttenettverket for spilleavhengige drives av tidligere spilleavhengige, og er åpent for alle mennesker i alle aldre med spillproblemer. Vi representerer ikke et alternativ til behandlingsinstitusjoner og medisinsk oppfølging, men et supplement. Mange av interessegruppene for spilleavhengige domineres i dag av pårørende og andre aktører som er pådrivere for få flytte fokuset vekk fra spilleavhengighet i hverdagen og over på politiske spørsmål. Støttenettverket for spilleavhengige ønsker å representere et alternativ til dette. Kom som du er, og finne mennesker i samme situasjon. Gjennom kameratskap med andre, er det lettere å stå løpet ut. Også i tiden etter at eventuell behandling avsluttes og et nytt liv skal bygges opp fra ruinene av det forrige. Støttenettverket for spilleavhengige har ingen formell struktur eller vedtekter, og drives helt og holdent på frivillig basis.

Hvor finnes vi?

Nettverket startet som en uformell gruppe i Østlandsområdet mellom avhengige som kom i kontakt med hverandre via nettet, men alle bosatt på Østlandsområdet. Tre ble til fire, og fire ble raskt til åtte. Nå teller vi et femtitalls mennesker spredt over hele landet. Det er jevnlige treff i både Oslo, Bergen, Trondheim, Drammen og Stavanger. I tillegg til mer formelle treff og bli kjent-kvelder, oppfordrer vi til sosial omgang. Hele poenget med nettverket er å initiere sosiale relasjoner mellom mennesker i samme situasjon for å bygge hverandre opp og støtte hverandre. Spilleavhengighet representerer fortsatt et stort stigma i Norge, og mange av oss ønsker at færrest mulig skal vite om smertene vi sitter med. Noen mister mer enn det økonomiske, og spiller bort familie og relasjoner.

Hos oss møter du ingen fordommer og ingen bedrevitenhet. Uansett hvor du er i løpet, vil du finne andre som deg blant oss. Kanskje ikke i din by, men med internett, e-post og Skype er de geografiske hindringene brutt og du kan sitte i ene enden av landet å snakke med mennesker i andre enden med både bilde og lyd. Vi anbefaler deg dog sterkt å komme på et av våre treff i førsteomgang. Dels for at vi kan bli kjent med deg, og dels for at du kan bli kjent med oss. Tillit er et nøkkelord her, og tillit er det av og til vanskelig å bygge via et videokamera. Enkelte ting gjøres best over en kaffe og kake.