Spilleavhengighet – hva kan det føre til?

Spilleavhengighet – hva kan det føre til?

En person som er spilleavhengig bruker mesteparten av både tiden og energien sin på å spille, tenke på spill eller hvordan han/hun skal klare å skaffe penger til å fortsette å spille. Det blir veldig ofte rett og slett ikke tid igjen til for eksempel familie og venner.

En annen ting er at spillingen kan medføre at vedkommende opplever store, økonomiske tap, men dette er noe som den som er spilleavhengig vil prøve å skjule for omgivelsene sine. Det kan være lån som man ikke klarer å betjene og som bare vokser og vokser, stadige løfter som blir brutt og en masse løgner: alt dette til sammen kan gjøre at spilleren risikerer å miste både familien sin og det sosiale nettverket rundt seg.

Opplever skyld- og skamfølelse

man-behind-computer-chips-200x300

Spilleavhengighet kan også gå utover jobben, skolen eller studiene. Mange av spillerne som lider av spilleavhengighet går også rundt med mye tynget skyld- og skamfølelse. Ofte er det desverre slik at de pårørende oppfatter spilleren som følelseskald og mentalt fraværende fra dem. Det er når spilleren har tapt mye penger at ting kan begynne å skje, og som kan markere starten på en ond sirkel. Den eneste utveien for en spilleavhengig, er å spille enda mer for å prøve å vinne tilbake alt det som vedkommende har tapt. Da blir spillet en tvang, og gleden er der ikke lenger.

Vann over hodet

Problemer med å skaffe penger til å fortsette spillingen, kan føre til at man begynner å låne penger av venner og familie, tar forskudd på lønn, tar på seg lån til skyhøye renter eller velger å skaffe pengene gjennom personer som ikke skyr noen midler for å få pengene tilbake. Noen spillere går så langt som å begår kriminelle handlinger for å få finansiert spillingen deres og noen begår til og med selvmord når det er som mørkest og man ikke kan se noen vei ut av elendigheten.

 

This post was written by

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *